Minä neuloin jotain ihan itse! Hieman hidastahan se on ompelemaan tottuneelle ja kokemattomalle neulojalle. Valmistui lopulta. Neuloin kappaleita useampaan kertaan kun en ollut jälkeen tyytyväinen ja marinoin neuletta pitkiä toveja kaapissa. Neulelanka Sandnes Sisu, napit olen ottanut talteen jostain paitiksesta ajat sitten. En saanut napeista kunnollista kuvaa vaikka ilman salamaa olinkin liikenteessä.

1248895167_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuosikkaan koko, fiksusti alun alkujaankin aloitin suurimman koon. Ohje Erika Knight:n kirjasta Neuleita kullannupulle. Väittäisin että ohjeessa oli napinläpien kohdalla virhe, en saanut väleistä tasaisia vaikka neuloin kyseisen kappaleen kahdesti. Se olikin suurin syy neuleen hitaaseen valmistumistahtiin. Lopulta mittasin välit senteissä ja sain napit tasasin välimatkoin.

Jäin koukkuun, loppulangan neuloin siksak-myssyksi mikä odottaa vain kokoamistaan. Pari muutakin kivaa pipo-ohjetta löysin. Neulominen onnistuu hyvin lasten nukkuessa, ompelupisteeni om makuuhuoneen yhteydessä mikä rajoittaa ompeluksia jonkin verran. Ai niin, muistinko mainita että olen tosi mielissäni neuletakista? Tykkään. Jälkikin on ihan kelvollista vaikka olen neulonut sitten ala-asteen (ja siitä onkin aikaa ihan kiitettävästi, kohta parikymmentä vuotta) yhdet villavaippahousut muutama vuosi sitten.