Perjantaina päästiin vihdoin tositoimiin asunnolla. Minä revin sorkkaraudalla listoja ja puolipaneleita irti seinästä, mies hajotti kylppäriä. Esikoinen irrotti tapetteja joten lapsityövoima oli käytössä. Kuopus lähinnä kulki sotkemassa paikkoja. Eilen jatkettiin. Tapeteista lähtee päällimmäinen kerros helposti irti, mutta seinään jää ohut kerros. Sitä sitten kastelin fairy-liuoksella ja siklasin pois. Aika kova työ, pitääkin nyt vähän googlettaa onko tuohon helpompaa tapaa olemassa. Yritin kostuttaa tapettia seinässä mutta liuos ei imetynyt tapetin läpi, on vissiin liian muovimainen tapetti. Välillä revin nauloja irti listoista ja paneleista. Appiukko onneksi helpotti työmaata viemällä mukanaan saunapanelit polttopuiksi.

Olohuone kirkastui huomattavasti pelkällä tapettien repimisellä. Kattoa ei ole tullut aikaisemmin katsottua sen kummemmin, todettiin vain valkoiseksi. Saatiin kuitenkin neuvoksi maalata katto ensin, uusien seinä ja lattiapintojen jälkeen se näyttäisi nuhruiselta. Eilen sitten vilkaistiin kattoa tarkemmin ja todettiin että maalaus on vähintä mitä sille voi tehdä. Katto on huopamaista Haltex-levyä. Levyn reunat on leikattu todella rumasti. Mietitään nyt sitten laitetaanko uusi sisäkatto vai maalataanko tuo (jos sitä nyt pystyy edes maalaamaan). Tuskin ne rumat jäljet piiloon menee maalaamalla. Aivan kuin levyjä olisi leikattu sahalla.

Sauna on foliopinnalla ja vajaa puolet kylppärin kaakeleista mies sai hakattua irti. Suihkun vieressä oli kosteutta jota pitää tutkia lisää. Se on ensi viikon hommaa.