Näillä kuvilla alkaa olla jo kiire. Joulukalenteri taisi vihdoin saavuttaa lopullista muotoaan, valmis se ei vielä kuitenkaan ole. Pari joulua sitten ompelin pussit, sinä jouluna ne roikkuivat verhotangosta. Viime vuonna tein kangaskranssin ja sidoin pussit siihen. Esikoinen moitti kranssia ihan tyhmäksi ja toivoi seinälle laitettavaa kalenteria. Tässä pohjakangas taitaa olla mankelin liinakangasta kierrätyskeskuksesta, reunojen vakosametti samoja paloja kuin pussitkin. Ensi vuonna voisi ommella tankokujan taakse ja muutaman pussin useammalla kuin yhdellä pistolla taustaan kiinni. Napit löytyivät kaikki omista kätköistäni, tarkoitus oli poimia 24 erilaista nappia vaan kaksi samanlaista oli kuitenkin tiensä löytänyt mukaan.

2175805.jpg

Alakuvassa näkyy joulukuusenalusmatto. Ruskea keskuskangas äidiltä, valkopohjainen Muija-kangas taitaa olla kierrätyskeskuksesta. Aloitin maton ompelun jo viime jouluna, se jäi silloin kanttinauhaa vaille. Kanttinauha on ostettu ihan uutena.

2175807.jpg

Jopas on taas valokuvauksen kukkasia mutta taitaa blogi jäädä päivityksiä vaille kokonaan jos kovin kriittiseksi kuvissani alan. Jospa sitä kuitenkin välillä aina oppisi jotain lisää, olisi mukava osata kuvata edes vähän.

Neitokainen on neljä kuukautta ja nykyisin viihtyy lattiallakin. Saumuri kävi huollossa pariinkin otteeseen, sain sen vihdoin korjattuna takaisin viime viikolla. Lauantain olinkin sitten merkinnyt ompelupäiväksi. Mies hoiti lapset ja kodin minun surrutellessani trikoota. Kyseli vain illalla helpottiko tuskaa, olin tainnut olla jo hieman pahalla tuulella kun en ompelemaan ollut päässyt. Kaksitoista tuntia ommellen tuntui kyllä selässä, aikaa meni kyllä välillä myös purkamiseen ja imettämiseen. Lopulta saumuri päätti kuitenkin kieltäytyä yhteistyöstä ja vasen neulalanka päätti jäädä löysälle. Soittelen alkuviikosta huoltoon, toivottavasti kyse on vain ylimääräisestä langasta kiristäjien välissä. Huomenna pääsee sitä testaamaan. Hirmuisesti olisi ommeltavaa, vasta sain osan valmiiksi leikatuista trikoista pois. Suunnitelmia vain riittää pitkäksi aikaa. Ompelukonekin pitäisi viedä huoltoon, jo joulukalenterin napinläpiä ommellessa se teki välillä omiaan eikä sen jälkeen ole suostunut tekemään yhtään napinläpeä oikein.