Väsynyttä on ollut, mutta jotain pientä välillä tulee tehtyä. Rautalääkityksen aloitin vihdoin ja se alkaa pikkuhiljaa vaikuttamaan, jospa tässä taas pikkuhiljaa saisi ommeltuakin.

Muutama kietaisubody, vaaleansininen paitamekko, kukkakangas ja valkaisematon hamppukangas pääsivät väripesuun. Ensimmäinen kuva pimeän aikaan, toinen kuva seuraavana päivänä vaatteiden kuivuttua.

Ennen

1568532.jpg

Jälkeen

1568533.jpg

Bodyt lähtivät kiertoon, olivat liikaa värjätyn näköisiä. Paitis on päällä tälläkin hetkellä vaikka eihän tää kiinni mene. Jospa sitten joskus. Koneeseen olisin voinut laittaa enemmänkin vaatetta, niin väri olisi ollut hieman vaaleampi. Kuva hieman vääristää, todellisuudessa ovat tummempia. Kankaiden käyttötarkoitusta en ole vielä päättänyt, riippuuu hieman vauvan sukupuolestakin. Punaista väriäkin yritin etsiä, en vain vielä löytänyt. Toinen satsi sitten myöhemmin.

Käytiin Ikeassa ja ostettiin mm. Lack-hyllyjä makkariin kengille. Onhan meillä aikaisemminkin ollut siellä hylly mutta halusin sen hieman alemmas ja noilla "tuettomilla" hyllyillä se onnistui. Nyt laatikoita mahtuu yksi kerros enemmän. Hankin lisää kenkälaatikoita ja olen niitä kovalla tohinalla päällystänyt tapeteilla. Ensin loppui liima ja laatikot, seuraavana päivänä sitten tapetti. Pitänee käydä poistolaareja taas tutkimassa. Valokuvasin kenkiä, joten nyt oikeat kengät löytää helposti. Tuli kivan näköistä! Kuvasta vain tuli todella suttuinen, joten odottelen hieman aurinkoisempaa päivää ikuistaakseni hyllyn.

Samalla Ikean reissulla hankittiin lääkekaappi jonka olen hionut. Pitänee itse tarttua telaan ja maalata kaappi, miehen illat menee leikkimökkiprojektissa. Kaappi oli lakattu, haluan siitä valkoisen jotta sopii meille paremmin. Muutenkin olen kovasti sisustanut, hankkinut koukkuja yms. Silti yksikään tila ei vielä taida olla valmis. Pytyn päälle vessaan pitänee teettää kaappi samalla kun kenkäkaapit eteiseen. Pitäisi vain ensin pyytää tarjouksia. Vauvan vaatteille ostetaan talonpoikaistyylinen kaappi makkariin.

Leikkimökistä tulee kyllä hieno, kaksi kerrosta ja liukumäki. Ylös kuljetaan köysitikkaita pitkin. Eilen valmistui osa rungosta, olin vain itse koko päivän menossa joten miehen työskentely ei ollut lasten kanssa kovin tehokasta. Mökkiä on suunniteltu antaumuksella. Ensin esikoisen kanssa pohdittiin mitä pitäisi olla, piirreltiin kuvia yms. Mies teippasi olohuoneen lattiaan 2m*2m alueen, sille alalle leikkimökin pitää kokonaisuudessaan mahtua kaupungin säännösten mukaan. Löysin netistä kivan kattorakenteen ja jotta olisimme miehen kanssa varmasti puhuneet samaa kieltä, tein pienoismallin pahvista. Siitä on ollut todella paljon hyötyä.

Ompelukoneen vieressä odottaa kesätakki. Ompelen vuoren ja päällisen väliin tuultapitävästä vuorikankaasta (rumasta) kerroksen. Välikerroksen ja vuorin ompelu yhteen on ollut takkuista, välikerros kun on liukasta ja venymätöntä, vuori taas venyvää. En tiedä, ehkä pitäisi ostaa suosiolla oikeaa vuorikangasta eikä tapella tuon kanssa. Tuolle olisi kovasti tarvetta joten en ole voinut aloittaa muita mielenkiintoisempia projekteja.