Käsityörintamalla on hiljaista, remontti vie aikaa. Mies viettää siellä illat ja me olemme välillä mukana. Tää kestää vain kaksi kuukautta, onneksi ei vielä rakenneta. Korjausompeluja olen tehnyt, kamerassa vain on edelleen vikaa. Kuvien otto kyllä kyllä onnistuu mutta tähtääminen onnistuu vain kiertokautta.

Sisustusta olen kovasti miettinyt. Vaihdoimme uuden sisäkaton (entinen oli todella epäsiististi laitettu) ja maalasimme seinät valkoisiksi. Appiukon mielestä muistuttaa Oys:isia kun on niin valkoista, kehuin laittavani piristystä valkoisilla kalusteilla.:) Väriä on tarkoitus saada tekstiileillä, eikä seinän maalaaminen ole iso operaatio jos siltä alkaa tuntumaan. Kattolistoja en olisi halunnut, vaan ne joudutaan nyt kuitenkin laittamaan. Tammisauvamosaiikkiparketti (mikä sanahirviö), hiotaan ja lakataan. Pienempään makuuhuoneeseen laitettaneen laminaatti muovimaton tilalle.

Meidän makuuhuoneeksemme tulee pienempi huone jossa on neliöitä vain seitsemän. Sinne mahtuu parisänky ja pieni lipasto. Verhokankaan olenkin jo esitellyt, lisäksi on tarkoitus ommella vihreä päiväpeite jos ei valmista löydy. Meillä on tuplapeitto jota ei käytetä, sitä voisi tuohon projektiin hyödyntää. Lipaston päälle tulee tietokone, tosin eilen tajusin, että sille tulostin-kopiokone-skannerille ei ole paikkaa. Työtuolina ajattelimme testata jumppapalloa. Matto on pieni pyöreä valkoinen villamatto. Lamppu yksinkertainen plafondi. Oviseinälle, katonrajaan, tulee hylly jonne sijoitetaan kenkälaatikot. Ostin poistotapetteja ja tapetoin kenkälaatikoita vaaleiksi. Vaatehuoneeseen on käynti makkarista, sinne tulee ompelupiste ja iso määrä muovilaatikoita. Laatikoille mitoitetaan oma hylly jotta tila saadaan mahdollisimman tarkkaan käytettyä. Luksuksena tilasin Stokken Move-tuolin punaisella istuinosalla, jalusta mokan värisenä. Siihen menikin sitten kaikki valmistujaisrahat eikä ihan riittänytkään.

Pojat saavat isomman makuuhuoneen. Kuopuksella ei ole sänkyä, se odottaa miestä puutöissä eikä taida keritä tälle keväälle. Hänen oli tarkoitus nukkua pinnasängyssä, vaan sitä ei ehkä pystykään enää kokoamaan. Tänne on tulossa työhuoneen Lundia joka pitäisi ennen sitä maalata valkoiseksi. Hyllylle tulee noita virkattuja koreja. Matto on turkoosi-limeraitainen. Verhokangasta vielä harkitsen, tuo BoBoo-kangas kävisi kyllä mutta paremminkin voisi sopia. Päiväpeitoiksi on vihreäkuvioiset viltit. Tauluja ostin Tampereen messuilta. Lattiatyynyt ovat siniset, samoin kattolamppu. Haikailen Artekin pöytää ja tuoleja (käytettyinä), tosin olisiko niille käyttöä?

Kylpyhuoneeseen tulee valkoiset Villeroy&Bochin seinälaatat, koko ehkä 25*33? Lattiaan tummanharmaat 10*10 laatat. Suihku ja käsienpesuallas. Samaan tilaan tulee myös kodinhoitopiste mikä sisältää pesutornin, likapyykkihuollon, silityslaudan laatikossa, puhtaan pyykin/vauvan hoitotason, hyllyt pyyhkeille ja kaapin pesuaineille. Narukuivatettavan pyykin kohtaloa vielä mietin. Ajatuksena oli laittaa saunaan lauteiden päälle narut, mutta paloturvallisuuden takia niistä luopuminen tuntuisi järkevältä. Kiukaan päälle ei jokatapauksessa tule naruja.

Vessaan sama lattialaatta ja valkoiset maalatut seinät. Yksinkertainen peilikaappi ja pytyn päälle taso johon kannellisia laatikoita. Neliöitä taitaa olla alle kaksi.

Eteinen on pieni ja kapea, todellinen ongelmatapaus. Toiselle seinälle on tulossa lasten naulakko ja pussit hanskoille yms. Toiselle seinälle hengarinaulakko ja kenkäteline. Hengarinaulakko on toisinpäin kuin tavallisesti eli vaatteet tulevat seinää vasten. Lattiassa on vaalea laatta, ei poisteta sitä ainakaan vielä. Käytävään tulee mustat/ruskeat matot ja yksinkertaiset plafondilamput kattoon.

Olohuoneeseen tulee Lundia (joka pitäisi myös maalata valkoiseksi yms). Sohvan ostamista mietitään kun remontti on valmis. Nojatuolit pitäisi verhoilla. Yksi lipasto tulee tänne ja kiikkutuoli. Kattolamppu on ongelma.  Verhot saa ensin olla nykyiset, keittiön ikkuna on samalla seinällä. Kuosi on verhoissa sama, olohuoneessa vaaleat pitkät verhot ja keittiön ikkunaan turkoosi kappa.

Keittiöremontti jää kesään. Ruokatilaan mahtuu pöytä (100*210) kohtuudella. Pöydän päälle tulee kaksi isoa varjostinta. Keittiöön pitäisi löytää koneessa pestävä matto parkettia suojaamaan.

Kodinkoneet pitäisi tilata kohtapuoliin, lista olikin aika pitkä. Pyykinpesukone, kuivausrumpu, jääviileäkaappi, lattialiesi, mikro... Ollaan käyty hakemassa tarjouksia, tein niistä taulukon ja nyt sitten mietitään tarkemmin mitkä merkit ja mallit halutaan. Onneksi lähes kaikki lähettivät tarjouksen sähköpostiin joten ei tarvitse kiertää uudestaan kun lopullisia tarjouksia pyytää.